Historien om PP Tough

Dr. Millway Band: "Starten"
Grundstenen blev lagt i starten af 85'. Det foregik på den legendariske ranch "Hesselholt", hvor Martin havde et lille værelse på godt 6 m². Han havde inviteret Finn og Mette til spilsammen aften. Martin havde dengang en Gibson kopi, der var tung som beton, en forstærker på størrelse med en 5 liters benzindunk og en Yamaha western guitar som Finn lånte og senere købte. Mette havde vist en ældre model af en spansk guitar, der forøvrigt var ombygget til en venstrehåndsspiller.

I mellemtiden dukkede Steen op. Han købte et gammelt Pearl trommesæt et eller andet sted på Fyn og begyndte så at hamre løs. Lars kom tilfældigvis forbi og syntes det lød fedt. Sammen med Finn kørte han til Sønderborg og købte en bas af ældre dato som han havde set i den lokale sprøjte.

Bandet startede først i kælderen hos Steens forældre, senere i et overfyldt (Fans fra Kliplev, der sov på sofaen) værelse hos Lars. Den stod som regel på Johnny B. Goode o.lign numre. Øveaftenerne sluttede som regel med rundstykker fra den lokale kringlestøber, Egon, der boede skråt overfor. Martin flyttede i mellemtiden hjemmefra, til et hus med et stort værelse på loftet. Der indrettede vi så til øvelokale. Sonja, hans senere kone, stillede som regel altid op med det store sønderjyske kaffe bord. Den første optræden nærmede sig med hastige skridt. Dr. Millway Band var en realitet. Millway kom forøvrigt af Møllevej, det hed vejen hvor Martin boede.

Kontakten til PP Tough

Omkring samme tid, turnerede der et skoleband, ved navn "PP TOUGH", rundt til diverse privatfester såsom "Hansa-træf" o.lign. Forsangeren og leadguitaristen her hedder Preben Petersen, heraf "PP". Han kunne opleves til primetime ved næsten samtlige lokale halballer. Især var han kendt for sit formidable Status Quo show sammen med datidens største halbal orkester, nemlig The Millers.

PP Tough havde øvelokale i et nedlagt hønsehus hos Gert's forældre, ca. 2 km fra Martins hus. På vejen hjem herfra kom Preben altid ind og spillede med i en times tid. Der opstod efterhånden et samarbejde imellem de to orkestre som først betød at Finn og Mette også spiller med hos PP Tough og omvendt, Preben spillede også med i Dr. Millway Band. Det betød så at der opstod dobbelt arrangementer hvor begge orkestre spillede. Bla. ved den legendariske DKU fest på Stevninghus.

Fusion PP Tough - Dr. Millway Band

Efter et par år begyndte PP Tough efterhånden at splittes ad. De prøvede med et par nye trommeslagere m.m. dog uden den store succes. Mette flyttede til Odense, så Preben og Gert fra PP Tough kom med i Dr.Millway Band.

Dr.Millway Band turnerede nu landet tyndt med spillesteder i København, på Lolland, Fyn, hele Jylland mm. Vi spillede til alt fra Gymnasiefester, Motorcykeltræf, byfester, melodi grandprix'er til Festivaler værtshuse og barer. Det stod på indtil 1992 hvor Gert der er flyttet til Århus, sprang fra. Øvelokalet flyttede ned til Preben i et 9 m² stort værelse. Steen havde et ubrugt garageloft hvor der indrettedes øvelokale, der er vi så nu.

"Forandringen"

Martin falder fra da han videreuddanner sig og nu er tiden inde til navneskift. "PP TOUGH AND THE RATTLESNAKES" er hvad der kommer ud af det. Stilen er nu lidt mere rå. Besætningen er 2 guitar, bas og trommer. Vi fortsætter med at spille til en masse forskellige arrangementer.

Senere kom Martin med igen og nu øver vi mest, men har dog stadigvæk nogle faste arrangementer.

Nu er vi så blevet en del mere aktive igen og "ÅRETS PRESSEKOMMENTAR 2001" bliver vel nok "saft suseme hvor i knægte stadig kan trykke den af ....." sagt af Gert's mor få minutter efter at vi har overrasket med at møde op for at spille til hans bryllup.

"Fornyelsen"

Vi har så de senere år i samarbejde med andre lokale bands, Felstedhallen og ikke mindst Jørn Post, arrangeret noget vi kalder for "FELSTIVAL". Det er i bund og grund, en kæmpe privatfest. Her inviterer vi så en masse gæster i alle aldre, ja sidst var alderspræsidenten over 80. Godt gået Holm. ( Tidligere ungdomsskoleinspektør i Felsted ).

Frederik Nordahl er sidste skud på stammen, han har været med siden oktober 2005. Frederik fik sin ilddåb på Sønderborghus til "Julerock 05", her høstede han store klapsalver for sin klaversolo i Tuesdays gone. Han har bestemt løftet orkestret. Pudsigt nok, så er han samlever til Mette der var med til at starte bandet i 1985.

 

© Copyright 2016 PP Tough - www.pptough.dk
Site Design by LEF WEBDESIGN